Temelden Ev Almak

Temelden Ev Almak Mantıklı mı?

Muğla Marmaris Gönenç Emlak Şirketi gayrimenkul sektöründe sorgulanan temelden ev almak mantıklı mı sorusu yanıtını paylaşarak avantajlar hakkında açıklama yaptı. Konut ihtiyacı, yüzyıllar boyunca insanlığın ortak ihtiyacıdır. Önemli ihtiyaçlarımız arasında yer alan evler, günümüzde en karlı konut yatırımı araçlarından birisidir. Kira veya satışla büyük paralar kazanmak mümkündür. Fakat bu işin bazı püf noktaları bulunmaktadır.

Konut Yatırımı

Eve yatırım yapmanın püf noktaları arasında en önemli detay parsel seçimidir. Eğer seçtiğiniz parsel veya konum güzel  alanda ise eviniz çok çabuk bir şekilde satılacaktır. Bunun yanında aldığınız evin ışık görmesi, ısınması gibi diğer küçük ama önemli detaylar evinizin değerini arttıracaktır. Güney bölgesinde yer alan konut daha sıcak olduğundan çok daha kolay şekilde satılacaktır. Daha çok kar getirecektir. Evinizi satarken dikkat edilmesi gereken noktalar bununla da sınırlı kalmamaktadır. 3+1 veya 2+1 olması hiçbir şeyi değiştirmemektedir. Önemli olan evinizin boyutu metrajıdır. Bu yüzden evi satarken metrekare cinsinden hesaplama yapılması gerekmektedir.

Temeleden Konut Alımı

Marmaris satılık temelden ev almak sizin için karlı, avantajlıdır. Yalnızca 1 – 2 yıl arasında bir süre bekleyerek binlerce lira aşağı fiyata ev almanız mümkündür. 1 – 2 yılın ardından evi satarak kar edebilir. Makul fiyatla konuta sahibi olabilirsiniz. Kira fiyatları bölgeden bölgeye farklılık göstermektedir. Temelden ev almak kirada beklemek sizin için karlıdır. Evinizi ucuza almanızın sayesinde fazla kar edebilirsiniz. Örneğin 3.000 TL aylık ödemeli kirada oturuyorsunuz. Yılın sonunda kiraya ödediğiniz masraf, evinize ettiğiniz kardan olacaktır.

Evi Kiraya Vererek Kirada Oturmak

Evinizi kiraya vererek oradan gelen para ile sizler kar edebilir, uygun semtte oturabilirsiniz. Temelden ev almak ile işe başlayabilirsiniz. Evinizin teslim edilmesinin ardından kiralayabilirsiniz. Güzel semtte ise kira fiyatları oldukça yüksek olması mümkündür. Böylece uzun vadede sizin için oldukça karlıdır. 3.000 Lira kirada oturan kiracı 4.000-TL kira geliri ile ayda 1.000 lira kar edebilir. 1.000-TL her ne kadar az görülse bile, faturalarınızı, bazı özel masraflarınızı karşılamak avantajdır. Nitekim faiz oranlarının gerilediği dönemlerde uygulamanın sıklıkla yapıldığı izlenir.

İrtibat: 0532 312 01 16