Marmaris Orman Yangınları

Orman Yangınları

Marmaris Orman Yangınları Korkutuyor.

Gönenç Emlak Şirketi Turizm kenti Muğla ve çevresi ile Marmaris orman yangınları için alınan önlemlerin önemle devam ettiğini izleyicileriyle paylaştı. Doğanın akciğeri, evlatlarımıza bırakabilecek en değerli miras ormanlar, korunması için her türlü fedakarlığı hak ediyor. Ormanlarımız gelecek nesillere kalacak mirastır. Marmaris Turizm ekonomisi ile ayakta durmaktadır. Doğal güzelliklerin korunmasına özen göstermeliyiz. Gayrimenkul yatırımı gibi geleceğe yatırım yapmamız gerekiyor.

Orman Yangınları

Maalesef ülkemizde her yıl birçok orman yangını olmaktadır. Binlerce hektar orman yok olmaktadır. Muğla Orman Bölge Müdürü olan İbrahim Çelik, geçen sene yapılan bakım çalışmaları, yangın söndürme hakkında bilgeler verdi. Bu kadar yangının çıkış nedenleri arasında %70 oranında insanlardan kaynaklandığını söyledi. Bodrum’da Güvercinlik mahallesinde olan Gökçeleri Mevkii Helikopter Pisti, tesislerinde basın toplantısı düzenlendi. Görev bölgelerinin Muğla ve Aydın illerini kapsadığını söyleyen İbrahim Çelik, bu bölgelerin 1 milyon 150 bin 201 hektarlık ormanlık alan olduğunu, hepsinin 1. derecede hassas ormanlardan oluştuğunu söyledi.

Erken Müdahale Avantaj Sağlar

Orman yangınlarına karşı hem karadan hem de havadan en son teknolojinin kullanıldığını söyleyen Çelik, bunun için 89 arasöz, 1500 işçi, 9 treyler, 51 ilk müdahale aracı, 38 su tankeri, 11 greyder, 12 dozer kara gücünü oluşturmaktadır. Nazilli, Milas, Marmaris, Fethiye’de konuşlanan dört su atma özelliği olan, Ula’da konuşlanan biri genel olan beş helikopter ile Bodrum Havaalanında konuşlanan iki amfibik uçak ise hava gücünü oluşturmaktadır.

Teknoloji Yoğun Faaliyetler

Bölgedeki yangınların geçen sene % 76’sının saat 11.00 ile 19.00 arasında çıktığını söyleyen Çelik, ziraat, 226 kırsal alan yangınında 788 hektarlık alan zarar görmüştür dedi. Yangınların %70’inin insanlardan kaynaklandığını söyleyen Çelik, yangınlar ile yıl içinde ortalama 331 orman yangını çıkmakta, yangınlar ile 534 hektarlık orman alanının zarar gördüğünü söyledi. 2016’da Bodrum’da 8 tane yangın çıkmıştır. Orman yangınları ile birlikte 7.14 hektarlık orman alanı zarar görmüştür. Kırsal bölgelerde çıkan yangınlarda ise 533.69‘luk alan zarar görmüştür. Toplamında da 540.83 hektar ormanlık, kırsal alan zarar gördü. Fırtına, rüzgarın çok etkili olduğu Bodrum’da söndürme çalışmalarını olumsuz etkilemektedir.

Orman Yangınları Önlemleri

Bölgede 51 yangın gözetleme kulesi ile 24 saat gözetim yapılmaktadır. Bu sistemle 360 derece dönen kameralar ile 10 km’lik alanda en küçük dumanı bile anında algılayarak ilgili birimlere haber vermektedir. Pina yarımadası, Güvercinlik mahallesinde yanmış olan çam ağaçlarının yerine harnup ağacı dikmek için incelemelerde bulunulacağını söyledi. Güney sahillerinin turizm merkezlerinden Marmaris orman yangınları için alınan önlemler ile doğa korunuyor. Herhangi olumsuzlukta anında müdahale ediliyor. Bunu bilmek bile burada yaşayanları mutlu ediyor.

Medya İrtibat: 0532 312 01 16

Marmaris Orman Yangınları

DMCA.com Protection Status

One Reply to “Marmaris Orman Yangınları”

Bir yanıt yazın