Yapılarda Mantolama Yaygınlaştı

Mantolama

Mantolama Sistemleri

Gönenç Emlak Şirketi Muğla Marmaris gayrimenkul pazarı kapsamında yapılarda mantolama yaygınlaştı bilgisini rapor etti. Binalarda ve diğer birçok yapıda ısının verimli kullanılması üzerine düşülmesi gereken konulardan biridir. Yaz mevsimlerinde yapının içerisinin kolayca serinletilebiliyor ve kış mevsiminde yine kolay şekilde ısıtılabiliyor olması konfor anlamında oldukça önemlidir. Bu konforu sağlayabilmek için binaların dış yüzeylerinin çeşitli malzemeler ile kaplanarak uygulanan işleme mantolama denir. Mantolama uygulaması Marmaris emlak piyasasında özellikle yeni binalarda olduğu kadar 10-25 yaşındaki binalarda da görülüyor.

Enerji Tasarrufu

Adından da anlaşılabileceği gibi yapının dış duvarlarının yalıtımını sağlayan malzemelerle tamamen kaplanması anlamına geliyor. Günümüzde yapılan yeni inşaatlarda neredeyse hepsinde yalıtım gerçekleştiriliyor. Bunun en büyük nedeni yapının yüzeyine uygulanacak olan malzeme sayesinde daha az enerji harcayarak tasarruflu duruma geliyor olmasıdır. Yapılarda mantolama sistemleri yaygınlaştı ve uygulama sayesinde enerji tasarrufu sağlanıyor. Duvarları ısı yalıtımı sağlayan malzemeler ile kaplanan yapılar yaz mevsiminde kolayca serinletilebiliyor, Kış mevsiminde ise kolayca ısıtılabiliyor. Bu durum hem konfor seviyesini arttırırken hem de ekonomik anlamda uygundur.

Mantolamanın Faydaları

Yapılarda yalıtımın ve enerji tasarrufunu sağlamak için uygulanan mantolama işleminin birçok faydası bulunmaktadır. Başta enerji tasarrufu sağlayarak konfor seviyenizi arttırmasının yanı sıra yapınızı dış etkenlere karşı dayanıklı hale getirebilmektedir. Binaların dış duvarlarına uygulanan işleminin başlıca faydaları şu şekildedir;
• Mantolama sayesinde duvarları dış etkenlerden koruyarak zarar görmesini engeller. Kullanılan malzemeler sayesinde duvar yüzeyinde terleme, mantar veya küf oluşumu gibi zararlı durumların önüne geçilir. Ayriyeten kullanılan malzeme yanmaz özellikle olduğundan dolayı yangın durumunda büyük felaketlerin önüne geçilebilir.
• Yapının ısınmak veya soğumak için harcadığı enerji miktarını önemli derecede azaltarak tasarruf sağlar. Bunun en büyük sebebi işleminde kullanılan malzemenin yalıtımı sağlamasıdır.
• Yapılar daha çevre dostu hale gelir. İşlem sonucu ısınmak veya soğutmak için kullandığı yakıt miktarı azalacağından dolayı atmosfere olan zararı azalacaktır. Başta karbondioksit gazı olmak üzere kullanılan yakıtların sonucunda birçok zararlı gazın salınımını engeller. Bu durum da yapıları doğaya daha zararsız hale getirir.
• Yapının sağlıklı olmasını sağlayarak konfor oranını önemli derecede arttırılır. Duvarlarda terleme, mantar veya küf oluşumu gibi durumların önüne geçmesinden dolayı daha sağlıklı bir ortam sunar.


İletişim: 0532 312 01 16