Marmariste Yöresel Lezzetler

İlçemiz Gurmelerin Mekanı Oldu

Tatil sezonunda Marmaris Haber  yerli hem yabancı turistlerin ilgisini çeken plaj eğlence kültür gezileri yanında Marmariste yöresel lezzetler öne çıkmaya başladığını açıkladı. Doğal güzellikleri, tertemiz plajları ve iyi otelleriyle Marmaris Türkiye’de en çok tercih edilen tatil beldelerinden biri. Daha önce Marmariste tatil yapanlar mutlaka ikinci defa Marmaris tatil heyecanı yaşamak için gitmek istiyor. Yalnız tatilinizi yaparken yalnızca otel yemekleriyle yetiniyor dışarıyı keşfetmiyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü Marmaris’te denenmesi gereken onlarca çeşit yöresel lezzet var.

Damak Çatlatanlar

Marmaris yöresel lezzetleri nelerdir diyecek olursanız sizin için tüm denemeniz gereken güzel tatları derledik.

Cızdırma
Halk arasında akıtma adıyla da bilinen yumurta süt ile undan oluşan tat Marmaris’te yetişen farklı tatlardaki otlarla birleştirilerek çok daha özel hale getiriliyor. Marmaris’te kahvaltı veren mekanlara gittiğinizde mutlaka cızdırmanın menüde olduğunu göreceksiniz. Denemeden geçmeyin deriz.

Döş Dolması
Kuzu kaburgasının içerisine kıyma, ciğer, pirinç doldurulmasıyla hazırlanan yemek Marmaris yöresinin en meşhur lezzetlerinden. Yöresinde en lezzetli şekilde tüketebileceğiniz yemeği Marmaris’te nerede ise her yerde bulabilirsiniz.

Marmaris Çam Balı
Muğla yöresinde özenle hazırlanan doğal çam balı tatile giden çoğu kişi tarafından satın alınıp evlere götürülüyor. Doğal bal yemek istiyorsanız Marmaris’e gelmişken bal ustalarına uğrayın.

Yumurtalı Patlıcan
Her öğünde yenilebilecek yumurtalı patlıcan Türkiye’de tüm Akdeniz illerinde yapılmakla beraber Marmaris’te de hem her evde hem de yöresel restoranlarda yapılır.

Balık
Deniz turizmi yapılırken balıklar en lezzetli haliyle sunulmasa olmazdı. Marmaris’te hemen her restoranda taze lezzetli balıklar bulabilirsiniz. Eğer farklı lezzetler denemeyi sevmiyorsanız bildiğiniz balıkları Marmaris’te keyifle yiyebilirsiniz.

Ekşileme
Ege mutfağından Marmaris’e taşınmış olan yöresel lezzet turp otunun haşlanarak ayıklanmasıyla hazırlanır. Her yemeğin yanında, kahvaltılarda tüketilebilir.

Muğla Saraylısı
Muğla’nın baklavaya benzeyen hamurlu tatlısı. Marmaris’te yaşayan herkes tarafından bilinir. Oldukça lezzetlidir. Marmaris’te tatlı yiyeyim diyorsanız bu tatlıyı deneyebilirsiniz.

Sura Dolması
Kuzu kaburgalarının arasına pirinç fıstık, üzüm eklenerek yapılan yemek üstün lezzetiyle başka yörelere de yayılmaya başlamıştır.

Marmariste evi olannın yaşamı bitmeyen tatil demektir. Gönenç Emlak Şirketi 29 yıldır gayrimenkul piyasasında hizmet vermektedir. Marmaris satılık ev hayali olanlar için lütfen bize ulaşınız.

İrtibat: 0532 312 01 16

marmariste tatil