Gezi Yorum

Gezi Yorum

Turizm merkezi önemli kent Muğla, tarihi derinliği kültürel yapısıyla dikkat çekerken güzel yerleri hakkında Muğla gezi yorum notlarımızı paylaşalım istedik. Bölgemizde Muğla gezi yorum yayınlarında tanıtımlar oldukça sıklıkta yapılmaktadır.

Muğla

Planlararınızda Muğla çevresi, Marmaris tatil kapsamında doğal güzelliklere yer verebilirsiniz. Çok okuyan mı çok gezen mi daha iyi bilir? Halk arasında kullanılan özdeyiş yaygındır. Özellikle kültür tatili tur paketlerinde bölgeye ilgi vardır. Tarihi derinliği, sosyal dokusu zengin ülkemizin birçok yeri bu nedenlerle turistlerin akınına uğramaktadır.

Muğla’nın En Güzel Yerleri

  • Telmessos Kaya Mezarları: M.Ö. 4. yüzyılda yapılan mezar Hemepias’ın oğlu Amyntas’ın kaya mezarıdır. Tapınak biçimindeki kaya mezar günümüze kadar ulaşabilen eski kaya mezardır.
  • Bodrum Kalesi: Üç tarafı deniz kaplı, iki liman arasında kayalık yarımadada kurulmuştur. Bodrum Kalesi Rodos Şövalyeleri tarafından M.S. 15. yüzyılda St. Peter için yapılmıştır. Yapımının 99 yıl sürdüğü bilinmektedir.
  • Halikarnas Mozolesi: Mausoleion (halikarnas mozolesi), Karya Kralı olan Mausolos’un mezarıdır. Kız kardeşi olan 2. Artemisia ve karısı tarafından M.Ö. 353 yılında yaptırılmıştır.
  • Köyceğiz: Sessiz, sakin, doğayla başbaşa kalmak isteyebileceğiniz, ruhen, bedenen dinlenebileceğiniz nadir yerlerden birisidir Köyceğiz.
  • Marmaris: Tarihi yapısı, limanı, otelleri, eşsiz sahili, yeşilin bütün tonlarını barındıran doğasıyla harika seçimdir. Burada Marmaris müzesini, kalesini, kaya mezarlarını ziyaret edebilirsiniz. Nitekim Muğla gezi yorum yayınlarında Marmaris özellikle görülmesi gereken yerlerin başında yer almaktadır.
  • Kelebekler Vadisi: Ölüdeniz’in koylarından biri olan Kelebekler Vadisi doğal dengesini korumuş, gerçekten görülmeye değer bir yerdir. Turistlerin uğrak noktası haline gelmiştir.
  • Dalaman: Muhteşem doğası, plajları, birbirinden güzel koylarıyla görülmeye değer bir yerdir. Ayrıca Dalaman Çayında ülkemizin güzel rafting parkurları da bulunmaktadır.
  • Ölüdeniz (Fethiye): Efsaneleriyle daha fazla bilinen Fethiye, muhteşem doğallığı yalnızca Türkiye’de değil tüm dünyada da bilinen seçkin tatil yörelerinden biridir. Fethiye Kalesi, Ölüdeniz, Saklıkent Kanyonu, Göcek koyu, Arsada Antik Şehri ve Tlos Antik Kenti ile kesinlikle görülmesi gereken yerlerdir.
  • İztuzu Plajı: Deniz suyu ile tatlı suyun arasında bulunan İztuzu Plajı, 5 km uzunluğa sahiptir. Caretta Carettaların yoğun olarak bulunduğu yere Kaplumbağa Plajı da denmektedir.
  • Datça: Ülkemizin kendine has tatil beldesidir. Bakımlı, temiz, plajları ve doğal güzelliği görülmesi gereken bir tatil beldesidir.
  • Yerküpe Mağarası: Kavaklıdere burada yaşayan yörükler tarafından doğal buzdolabı gibi kullanılır. Günümüzde ise turistlerin ilgiyle sık gezdiği yerler arasına girmiştir.

Tatil Bitmez

Elbette tüm güzellikleri görmek, gezmek isteyebilirsiniz. Gezi yorum notlarımızda değinmek istediğimiz husus tercihlerinizdir. Konaklamada otel yerine evde kalmayı tercih ederseniz Marmaris Gönenç Emlak şirketi ile iletişime geçerek istediğiniz yerde konut kiralayabilirsiniz. Kısa süreli kiralamalar için kış mevsiminde anlaşma yapılması önemlidir. Sezon içinde kiralık konut bulmak oldukça zordur. Ayrıca fiyatı yüksektir. Tesisleri seçerseniz sunulan avantajlardan erken rezervasyon yaparak yararlanabilirsiniz.

Medya İrtibat= 0532 312 01 16

Gezi Yorum

One Reply to “Muğla Gezi Yorum”

Bir yanıt yazın