Marmariste Yat Yarışları

Yat Yarışları

Yat Yarışları

Muğla Marmariste yat yarışları her zaman heyecanla izlenir ve gönül verenler tarafından içtenlikle desteklendiği Muğla Marmaris spor camiasında bilinir. Spor yaşam tarzı benimseyenler uzun yaşar diyorlar. Doğru mudur bilemeyiz. Ancak; spor yaşamı ile mutlu ve sağlıklı olduğu herhalde tartışılmaz. Marmaris Uluslararası Yat Kulübü 1992 yılında Marmarisli yatçılar tarafından kuruldu. 200 civarında üyesi bulunan kulüp ayni zamanda yat Festivali Organizatörüdür. 2023 Yılında yarışçılar yine yelken açtılar.

Şampiyon

2016 yılında İKÇÜ yani İzmir Katip Çelebi Üniversitesi yelken takımı ile büyük şampiyonluk kazandı. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Campus Cup yelken yarışlarında birinci oldu. Şampiyonluğu ile herkesi gururlandırdı. başarılar devam etti. 2023 Yılında Üniversite yelten takını üç alanda başarı kazandı.

Campus Cup

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü tarafından düzenlenen Campus Cup’ta İKÇÜ şampiyonluğu elde etti. 8. olarak bilinen Campus Cup yelken müsabakalarında IRC 0,1,2,3,4,5 kategorileri içerisinde yaklaşık 30 ekip yarışa katıldı. Bu ekipler arasında bulunan İKÇÜ Yelken Takımı IRC-5 kategorisi için yapılan yarışın ikisini de birincilik ile galip tamamladı. Böylece şampiyonluk kupasına uzanan taraf olmaya hak kazandı.

İKÇÜ Şampiyonluğu

Oldukça çekişmeli, zor kategori içerisinden iki kez birinci olarak şampiyon takımın ekip takım oyuncuları ise, başarıdan sonra göz yaşlarını tutamadı. Çok iyi şekilde 8. Campu Cup için ne kadar ciddi  hazırlandıklarını herkese gösterdi. İKÇÜ şampiyonluğu kazandı. Çok büyük sevinç yaşandı. Yaşanan sevinç anlarında Rektör Yardımcısı Profesör Doktor Turan Gökçe, Rektör Profesör Doktor Galip Akhan ile takım kaptanlığı yapan Arya Kanmaz arasında duygusal anlar yaşadı.

Yelken Spor Takımı

İKÇÜ için büyük galibiyetin mimarı yelken spor takımı oyuncularını ise; Kardelen Türközü, Ekin Güneş Er, Furkan Kallioğlu, Cem Karaca, Tolga Tümer, Utku Nalbant, Efe Kanter oluşturdu. Sporcuların yaptığı açıklamalarda ise ortak görüş vardı o da İKÇÜ bulunan iddiasını, başarısını ortaya koymuş, alınan başarıların devamı gelecektir. İKÇÜ şampiyonluğu CENTURION 42 model Akdeniz isimli teknesiyle kazandı. Teknen sahibi ise, Bülent Açıkyıldız mutlulukta payına aldı. Olağan üstü başarının baş rollerinde bulunan sporculara birbirinden güzel ödüller verildi.

Marmaris Yat Yarışları

Fakat söylemek gerekiyor ki onlar için verilen ödüllerden daha değerlisi 8. Cumpu Cup Yelken Yarışları içerisinde alınan şampiyonluktur. Daha nice başarıları beraberinde getirecek genç sporcular oldukça büyük başarıyı elde etmiş ve İKÇÜ şampiyonluğu elde etti başlığı altında buluşarak şampiyonluklarını herkes paylaşmışlardır. Bakalım sonra ki Cumpus Cup şampiyonu kim olacak?

Marmariste Yat Yarışları

One Reply to “Marmariste Yat Yarışları”

Bir yanıt yazın