Yeni Deprem Yönetmeliği

Yeni Deprem Yönetmeliği İle Neler Değişti?

Fay hatları üzerinde bulunan ülkemizde yeni deprem yönetmeliği eski anlayış ve alışkanlıklar dahil değişiklik yaşanması ile standartların oluşumunu sağladı. Artık ülkemizin değişmez kaderi haline gelen, belli aralıklar ile çok ciddi sorunlar yaşanması nedeni depremler önlem almayı gerektiriyor. Bu sebep ile hazırlanan deprem yönetmeliği özellikle riskli yapıların veya yeni yapılan yapıların hangi düzenlemelere göre inşa edileceğini belirleyen maddeler içermektedir. Nitekim Marmariste satılık ev alırken bütün  hususlara dikkat edilmesi önemli, gereklidir.

Artık eskisi gibi herkesin kendi isteklerine göre binalar yapmalarını engelleyen  yönetmelik yürürlükte. Yeni yapılan veya daha önceden yapılmış olup kullanımına devam edilen yapıların depreme en dayanıklı hale gelebilmeleri için nelere dikkat edilmesi gerektiğini belirlemektedir. Yeni yapılan  bina denetleme firmaları tarafından her adımda titiz bir şekilde denetlenir. Denetlemeler deprem yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre yapılmaktadır. Selimiye emlak piyasası için son yıllarda yapılan yapılarda denetlemelerin özenle yapıldığı izlenmektedir. Uygulama yerel Marmaris emlak piyasasında benimsenmiştir.

2018 Deprem Yönetmeliği Hakkında Her Şey

Yürürlüğe girdiği ilk günden beri son derece titiz  şekilde uygulanılan kurallar sayesinde artık yeni yapılan yapılar çok daha dayanıklıdır. Güven veren  kimliğe bürünmektedir. Yapının tarzına, büyüklüğüne veya bulunduğu konumun deprem riskine göre çok farklı kriterlere göre yapılan  binalar artık büyük depremlere de karşı koyacak özellikler taşımaktadır. Binaları oluşturmakta  kum, demir veya beton gibi unsurların ne kadar kullanılması gerektiğinden binaların yapılacakları zeminlerin dayanıklılık koşullarına kadar birçok farklı konuya  kural koyan yönetmeliğe aykırı olarak inşa edilen yapılara kesinlikle onay verilmemektedir.

Binaların Depreme Karşı Daha Dayanıklı Olması İçin Gerekli Kurallar

2018 deprem yönetmeliği  daha önce yürürlükte olan 2007 yılına ait yönetmeliğin yerini almakta, bazı yenilikler getirmektedir. Yaşanan onca acıdan sonra artık deprem konusunda çok daha bilinçli hale gelen halk yine de riskli yapılar yapma konusunda dikkatsiz davranabilmektedir.  Devlet  firmaya inşaat denetleme ve gerek görüldüğü takdirde inşa işlemlerini durdurma hakkı tanımıştır.

Yapılan denetlemelerde görülen aksaklık dahi yasal işlemler yapma hakkını  firmalara vermektedir. Ülkemizin birçok yeri şiddetli deprem riski altında olduğundan denetlemeler aynı zamanda birçok kişinin hayatının kurtulması anlamına gelmektedir. Konu hakkında kararlı, sert tutum sergileyen devletin ilgili makamları yeni bina inşaatı yapacak  kişilerin kesinlikle  yönetmelikler hakkında bilgi sahibi olmalarını önermektedirler.

Marmaris Haber

DMCA.com Protection Status

One Reply to “Yeni Deprem Yönetmeliği”

Comments are closed.