Daima Kazandıran Yatırım

Yatırım

Marmaris Emlak Konut Yatırımı

Ev alırken öncelikle dikkat etmeniz gereken evi ikamet amaçlı mı yoksa yatırım amaçlı mı aldığınızdır. Firmamız Muğla Marmaris gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren emlak şirketleri arasında güven, prestij kazanmıştır.  29 yıldır piyasada hizmet veren Gönenç Emlak Şirketi fırsatlar sunmaktadır. Daima kazandıran emlak yatırımı konusunda dikkat etmeniz gereken bilgileri size aktarmanın yaralı olacağı inancıyla haber paylaşımlarına devam ediyoruz.

Kazandıran Yatırım

Satılık konut nasıl alınır? Finansman önemlidir. Amaç yatırım ise, tamamlanmış konut yerine temelden satın almak daha karlıdır. Yatırım amaçlı satılık konut almak isteyenlere tavsiyemiz güvenilir inşaat firmasından inşaatın temel aşamasında istenen fiyatın yarısını ödeyerek geri kalanı tapu tesliminde ödemek üzere anlaşma yapmaktır. Tapudan satış aşamasına gelindiğinde konutu değerinde satabilir ve kalanı firmaya ödeyerek kazanç elde edebilirsiniz.. Örneğin birim olarak 500.000 TL ile 1.000.000 TL’lik yatırım yaptığınız zaman tapu tesliminde; sattığınız zaman kalan borcunuzu kapatın. Bu şekilde % 60 kar elde edersiniz. Normalde iki kat kazanç sağlamak mümkün olur.

Konut Kredisi

Anahtar teslim konutta fiyat/kira oranı önemli bir kriter olarak her zaman işimize yarar . En çok 160 ile 180 ayda konut kendini amorti etmelidir. Şöyle hesap yapabiliriz. Alım fiyatını kira bedeline bölerek sonuç alınabilir. Eğer bankadan konut kredisi kullanırsa vadenin 5 yılı geçmemesine özen gösteriniz. Aylık ödeme taksitlerinde gelirinizin toplam % 30 civarında olması, ödeme konusunda risk seviyesi minimum seviyeye düşürür. Konut yapım durumu, çevresi, sosyal tesisleri, ısıtması, asansörü, bulunduğu kat sayısı, iş yeri veya kamu binalarına yakınlığı gibi faktörler satılık konut fiyatını doğrudan etkiler. Yatırım amaçlı konut satın alımında 5 yıl içinde satıldığı takdirde gelir vergisi ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Gayrimenkul Yatırımı

Marmaris’te, arsa mı, tarla yatırımı mı kazandırır? diye sorarsanız; zamanlamanın çok önemli olduğunu belirtelim. Kısa dönem 3- 5 yıl, orta dönemli 5 ile 10 Yıl, uzun süre de 10 yıl ya da fazlası süreye yayılan yatırım demektir. Kısa dönemli arsa veya uzun dönemli tarla almak doğru olanıdır. 1 m2 arsa fiyatına en az 3 m2 tarla alınabilir. Arsanın yıllık değer artış oranı % 15 olursa, tarlanın da % 10 civarındadır. Böyle kabul edersek, değer artışı iki kat olması beklenir. Uzun vadeli yatırımlarda imara açılma gerçekleştiğinde tarlanın arsa fiyatına satılması yatırımcıya kazandırır. Marmaris merkezde artık satılık arsa nerede ise kalmamıştır. Bu nedenle Selimiye Söğüt, Hisarönü, Orhaniye, Turgut arsa, tarla, arazi fırsatları sunmaktadır. 1/25.000 ölçekli revizyon imar planı onaylandığı için son zamanlarda yatırımcılar bu bölgeye odaklanmıştır.

Medya İrtibat: 05323120116 – 0252 4133090

One Reply to “Daima Kazandıran Yatırım”

Comments are closed.