Kredi Uygun Satılık Evler

Hangi Evlere Kredi Verilir?

Gayrimenkul sektöründe en çok merak edilen konular ve sorular hakkında örneğin kredi uygun satılık evler hakkında bilgi paylaşımını Gönenç Emlak sunuyor. Konut kredisi satılık ev almaya yarayan kredi türüdür. Konut kredisi başvurusunda başvurunun kabul edilmesi için diğer kredilerdeki gibi gelir belgesi ve kredi notu yeterli değildir. Bu kredi türünde evin durumu, kredilendirme yapılan evin özellikleri de çok önemli bir faktördür. Bu sebeple de konut kredisi başvurusu yapılırken bu noktalara özellikle dikkat edilmelidir. Marmaris Emlak Konut Yatırımı konusunda fırsatlarımızı izlemeniz önerilir.

Krediye Uygun Evler

Uygun ev türleri belirli özelliklere göre seçilmektedir. Krediye uygun olan  evin kat irtifakı veya evin kat mülkiyeti olup olmadığı önemli bir faktördür. Satın alınacak olan evin kat irtifakı varsa, tapuda ipotek ve şerh gibi sorunlarla karşılaşılmaz. Kat irtifakı mevcut inşaatın yapıldığı veya yapılacağı arsadaki dairenin hissesi anlamına gelir. İskân sahibi olunduktan sonra kat mülkiyetine mutlaka geçilmesi gerekir. Bunlar olmadan konut kredisi almak oldukça zor olmaktadır. Evin iskânının alınıp alınmadığı oldukça önemli bir durumdur. Kat irtifakı olduğunda fakat kat mülkiyeti olmadığında evin iskânının alınıp alınmadığı ya da alınmak üzere olup olmadığı önemli bir konudur. Bu konuda belediyeden kesin olarak bilgi alınması da gerekmektedir.

Satılık Ev Fırsatları

Konut kredisinin verilmesinde evin tapusu da oldukça önemlidir. Tapuda bulunan ev daire numarası ile bakılan evin aynı olup olmadığı, gösterilen dairenin örnek olup olmadığına bakılması gerekmektedir. Bu konuya özellikle dikkat edilmesi gerekir. Bu konuda sorun çıkması halinde konut kredisinde de sorun çıkabilir. Konut kredisi alınırken evin yaşı da oldukça belirleyici olmaktadır. Yaşı büyük olan evlere kredi verilmediği gibi bir söylenti olsa da bu kesin değildir. Evin yaşından çok evin satılıp satılamayacağına bakılmaktadır. Evin değerinin yükselip yükselmeyeceğine bakılmaktadır. Yaşı eski olsa da çevresel bakımdan değeri yükselebilecek olan evlere de konut kredisi verilmektedir.

Marmaris Emlak Konut

Konut kredisi verilecek olan evler detaylı bir şekilde incelenmektedir. Evin tapu bilgileri, iskân durumu oldukça belirleyici faktörlerdir. Yaşı eski olan fakat değeri yükselebilecek olan evlere de kredi verilmektedir. Kredi verilecek olan kişilerin kredi notu ve gelir durumu da belirleyici olmaktadır. Bütün bu faktörler göz önüne alınarak kredi verilip verilmeyeceğine karar verilmektedir.

Medya İrtibat: 0532 312 0116 – 0252 4133090

Kredi Uygun Satılık Evler

DMCA.com Protection Status

One Reply to “Kredi Uygun Satılık Evler”

Bir yanıt yazın