Gayrimenkul Hakkında Sorular

Gayrimenkul Nedir?

Muğla Marmaris Gönenç Emlak Şirketi sektörde yanıtı bilinmesi gereken gayrimenkul hakkında sorular konusunda bilgi için içerik paylaşımına devam ediyor. Birçok insan, gayrimenkulün taşınmaz anlamına geldiği bilir. Ancak gayrimenkulün getirdiği haklar,  faydalar ve yükümlülükleri hakkında çelişkiye düştüğü olmuştur. Bunun için taşınmaz malların hakkında aklımıza takılı olan sorulara cevap verilim.

Taşınmaz Malın Satışı Nasıl Yapılır?

Maddi anlamda yaşanan imkânlardan sonra, karar verdiğiniz taşınmazı satın almaya karar verdiysek satın almaya, kullanım hak ve faydalarının tarafımıza geçmesini istemek çok doğaldır. Bunun için taşınmazın bulunduğu tapu sicil müdürlüğüne yapacağınız başvuru ile sizin adınıza geçmesini sağlayabilirsiniz. Alıcının ve satıcının tapuda görevlinin yanında yaptığı anlaşmadır ve devlet tarafından kabul edilenidir. Tapuda emlak alım satımı da vergi söz konusudur. Belirtilen fiyatın %2 oranında tapu harcı ödenmektedir. Bu oran alıcı ve satıcıya eşit miktarda pay edilmektedir. Noterler de yapılacak satış vaadi sözleşmesi olarak bilinen sözleşme tapu değil taahhüttür. Ancak 2023 yılında çıkarılan yeni yasa ile Noterler satış yapabilirler.

Her Taşınmaza ipotek Yaptırılır mı?

Kişiye veya tüzel kişiye ait olan taşınmaz haklarının, alacak teminatı için birey veya kurumlar üzerine devredilmesi ipotek denir. Herhangi bir alacak karşılığında veren kişinin veya kurumun kendini garanti altına almasıdır. Alacağını temin ettikten sonra ipotek kaldırılır. İpotek yapılabilmesi için gayrimenkulün kişiye veya kuruma ait olması yeterlidir.

İntifa Hakkı Ne Demektir?

Bir eşya üzerindeki kullanma, sağlanacak faydalardan yararlanma ve tüketme hakkını başka birine devredilme olayına intifa denir. İntifa hakkı sahibi mal sahibi olmayabilir. Mal sahibi tarafından başka birine verilen intifa hakkı, aksi belirtilmezse, intifa hakkı verilen kişilin yaşamının sonuna kadar sürer ve başka kişiye devri yapılamaz.

İnşaatı Bitmeyen Firmadan Satış yapılabilir mi?

Gelişmekte olan inşaat sektörü, gayrimenkul üzerinde alım yapmak isteyen insanlar tarafından çok ilgi görmektedir. Tam olarak tamamlanmayan binalardan alış yapmak mümkün olabilir. Ancak kat mülkiyeti olmadığı için, alacağınız taşınmazın kat irtifak tapusu alınmalıdır. Kat irtifakınızı almadıysanız satıcı size verilecek olan katı başka birine satışını yapılabilir, bu konuda hak sahibi olamazsınız.

Bütün taşınmazlarımda bina giderlerine katılmak zorunda mıyız?

Sahip olduğunuz gayrimenkullerde yatırım amacı ile kullansanız da sahiplik kişiye ait olduğundan bina içerisindeki ortak giderler, gayrimenkulünüze değer sağladığı için, katılmak gereklidir.

Medya İrtibat: 0532 3120116 – 0252 4133090

Gayrimenkul Hakkında Sorular

DMCA.com Protection Status

Bir yanıt yazın