Covid-19 Salgınında Konut Yatırımı

Yatırımlar Ne Oldu?

Covid-19 Salgınında Konut Yatırımı faiz oranlarının düşmesi ile konut kredisi kullanarak satılık ev alanlar sayısında artış olduğunun izlendiğini açıkladı. Covid-19 salgını nedeniyle ekonomik ve sosyal yaşam tüm dünyada oldukça olumsuz etilendi. Hala etkilerinin devam ettiği görülüyor. Ancak, başarılı önlemler ile tamamen önlenemese de zararlı etkilerinin azaltıldığı dönemde ekonomik yaşama daire yerinde müdahaleler görüyoruz. Destek paketleri, ek reformlar ve teşvikler ticari yaşamın normalleşmeye dönmesi için yapılıyor. Marmaris Emlak piyasasında konut kredisi faizlerinde bu güne kadar görülmemiş seviyede düşük oranlar, konut satışlarını patlattı.

Kimler Konut Kredisi ile ev satın alıyor?

Marmaris Kredili Ev Satışlarında ciddi hareketlilik var. Peki, kimler konut alıyor? Hemen göze çarpan ikinci el Marmaris satılık daireler için satışların yükselmesi. Temel iki nedeni var. Birisi; ne kadar süreceği belli olmayan bu faiz oranları fırsatını kaçırmamak. İkincisi ise; çok yüksek kira fiyatları. 2+1 daire fiyatlarının 2.000-2.500-TL olduğu koşullarda üzerine ilave ederek kira yerine banka taksiti ödemek tercih ediliyor.

Hangi Bankalar Tercih ediliyor?

Hemen yanıt verelim. Kamu bankaları Ziraat Bankası Halk Bankası önde gidiyor. Gazetelerde okuduğunuz 0.62-64 oranları sizi yanıltmasın. Bu oranlar birinci el evler için uygulanıyor. İkinci el taşınmazlarda 0.72-76 faiz seviyeleri ile karşılaşılıyor. Eğer kredi dereceniz ve geri ödeme belgelenen gelir kapasiteniz uygun ise ev sahibi olma yolculuğuna çıkabilirsiniz. Bu amaçla öncelikle bankada satın almak istediğiniz evin %10-25 oranında peşinatınızın varlığı gerekli. Evi de bulduğunuz zaman ön onay alarak değerleme uzman raporu beklenir. Bu arada hemen belirtelim, izlediğimiz kadarı ile değerlerin düşük tutulması gibi politika izlendiği dikkatimizi çekiyor. Örneğin 3+1 sadece 11 yaşında iki katlı taşınmaz için 322.000-TL rapor verilir mi? Böyle değerleme mi olur? Piyasada satılık bu fiyatta konut mu var?

Tapu İşlemlerinde Salgın Etkisi

Covid-19 nedeniyle Tapu Müdürlüklerinde önlemler devam ediyor. Maske, sosyal mesafe, hijyen zaten herkesin uygulaması gerekli önlemler. Müdürlüğün kapısında bir zil var. Sadece imza için veya evrak teslimi için içeriye girebilmek mümkün. Peki, müracaat nasıl yapılıyor. Web-tapu üzerinden e-devlet şifrenizi kullanarak başvuru yapabilir belgeleri dijital olarak iletebilirsiniz. Eğer konut kredisi kullanıyorsanız bankanızdan elektronik ortamda müracaat daha sağlıklı görünüyor. Alım-satım vergisi ve döner sermaye ödemesi elektronik olarak yapılır ve cep telefonunuza mesaj gelmesini bekliyorsunuz. Temas mümkün olduğunca azaltılıyor. Bir de, işlem sırasını gösteren ekran uygulaması dışarıdan görünecek olması sağlansa diyecek sözümüz kalmaz.

İrtibat : 90 532 312 0116

One Reply to “Covid-19 Salgınında Konut Yatırımı”

Comments are closed.