Selimiye Satılık Arsalar

Satılık Arsalar

Selimiye Konut İmarlı Arsalar

Muğla Marmaris Selimiye satılık arsalar hakkında ilanlar Gönenç Emlak Şirketi portföyünden güncellenerek verilmektedir. Ancak kavram karmaşası olmaması açısından öncelikle hangi parseller ne özelliklere sahiptir, bakalım. Çünkü fiyatların belirlenmesinde  özelliklerin önemi büyüktür. Şimdi Selimiye Emlak sektörü için konuyu inceleyelim.

Satılık Arsalar

Yasal inşaat yapımına uygun arsalara konut imarlı arsa denmektedir. Belirtilen arsalar imar planlarına yönelik geliştirilmektedir. Her türlü imar planının yapıldığı arsalarda genellikle konut yapılmaktadır. Konutların yapılması amacıyla ilk olarak inceleme yapılmaktadır. İncelemenin ardından konut projesi hazırlanmaktadır.

Konut imarlı arsa nedir?

Soru karşılığı açıklamalar imarlı arsanın genel tanımının tümüdür. Kentsel yaşamda, modern konutların yapıldığı bölgeler imar alanlarına açıktır. Alanlar imar planlarının ardından yapılanır ve geliştirilir. Arsa sahibi buradaki alanda konut imar projelerini yapılandırmadan önce belediyeye başvuruda bulunmaktadır.  Ardından belediye onay verirse imar projeleri hayata geçirilmektedir. Selimiye satılık arsalar konut inşaatına uygun parselleri içermektedir.

İmarlı Arsa Ne İşe Yarar?

• İmar belediye sınırı ile başlamaktadır
• İmar planları arsada yapılacak konutların uygun olmasını sağlar
• Arsanın yapılanma koşullarını da gösterir
• Arsanın tabana uygunluğu da gösterilir
• Alanın metrekaresi hakkında bilgi edinilir
• Bahçe, yol, çekme mesafesini belirtir

Selimiye satılık arsalar parsellerinin pek çoğu bölgenin yapısına, planlara uygun konutlar yapılmak şartına haizdir. Konutlar ilk olarak proje ölçeğinde geliştirilir. Belediye Başkanlığına konu ile ilgili bildiride bulunulmalıdır Başvuru yapıldıktan sonra imara açılacak arsanın yapılandırılma süreci başlar. Konut imarlı arsa nedir sorusunun yanıtı, açıklamanın yanı sıra imar planları hakkında bilgi almak üzere dilekçe verilmelidir. Belediye dilekçenizi incelemenin ardından parsel veya parsellerin sahibine konut inşaatı yapılmak istenilen imar arsasına ilişkin bilgileri vermektedir.

Konut İmarlı Satılık Arsalar

imarlı arsa, uygunluk açısından konut yapmaya yeterli alandır. Arsaların yapılmasından önce belediyeye başvuru yapılmaktadır. Başvurunun ardından belediye arsayı incelemekte ve tespit etmektedir. Yapılan tespitin ardından konut imarlı arsa için diğer ihtiyaçlarda değerlendirilir.  Sağlık, yeşil alan, eğitim gibi imar planları tespit edilmektedir.  İmar planları için belediyeden bilgi alınır. Belediyeler  gerekli desteği sağlamaktadır. Ayrıca gayrimenkul uzmanları da gerekli desteği sağlayabilir. İmar, arsa incelenmesinin ardından planlamalara başlanılabilir.

İmarlı Satılık Arsalar

Büyükşehir Belediyesi onayı ile Marmaris Belediyesinin imar planları hazırlama veya ihale ile hazırlatması mümkündür. Ancak hazırlanan planlar bu güne kadar çıkarılmış yasa ve yönetmelikler ile uyumlu olmak zorundadır. Datça Bozburun Plan Hükümleri bölgemizde geçerlidir. Planların geliştirilmesi, değiştirilmesi mümkündür. Revizyon planlarında olduğu gibi örnek verilebilir. Selimiye satılık arsalar ayni zamanda gayrimenkul yatırımcıları tarafından bölgede tercih edilmektedir.

İrtibat : 0532 312 01

DMCA.com Protection Status

Selimiye Satılık Arsalar

One Reply to “Selimiye Satılık Arsalar”

Comments are closed.