Datça Yatırım Hedefinde

Datça Yatırım

Datça Yatırım

Konuk yazarlar İlimiz ve çevresi hakkında haber duyuru bilgilerini ileterek Muğla Datça yatırım hedefi bilgisini Marmaris Haber üzerinden paylaştılar. Gelen izleyici talepleri üzerine böylesi tip paylaşımlara devam edeceğiz. Esas konumuz her ne kadar Marmaris Emlak Haberleri üzerine olsa da İlimizle, çevresiyle ilgili her konu gündeme alınabilir. Sosyal yapı örgüsü birçok sektörle iç içedir. Birbirleriyle ilişkilidir. Yazımızda ele alınan Datça yatırım konusunda yapılan haber içerikli konudur. Elbette eleştiriye yoruma açıktır.

Yatırımlar Devam Ediyor

Muğla’nın güzide ilçesinde geçtiğimiz yıl bittiği halde, yapı kullanma izin belgesi bir türlü alınamadığı için açılışı yapılamayan Devlet hastanesi bugün hizmet vermeye başlamıştır. Datça yatırım hedefi gecikmeli olarak gerçekleşmiş oldu. TOKİ tarafından yaptırılan devlet hastanesi 10 bin 348 m2 arsa üzerine yapılmış olup 6 bin 179 m2 kapalı alanda yer almaktadır. İki kattan oluşan ve bir de bodrum katı olan hastanenin ayrıca 34 yatak kapasitesi de bulunmaktadır. Devlet Hastanesinin birinci katında idari bölüm, poliklinikler, acil ünitelerle diyaliz bölümü yer almaktadır.

Datça Hastanesi

İkinci katında doğumhane, servis alanları, ameliyathane bulunmaktadır. Hasta bekleme alanı, bekleme odaları, numara sistemi ile modern tarzda hizmet verecek hastanenin ilk ziyaretçisi AKP Muğla il başkanı oldu. Partinin İlçe Başkanı olan Mehmet Cennet, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve belediye meclis üyeleri ile beraber hastane binasında incelemede bulundular. Başhekim Doktor Çağatay İnan’dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Hastanenin çok önceden açılması gerekirken, kimi zihniyetler tarafından geciktirildiğini ifade eden Kadem Mete, ‘’ İlçe Devlet Hastanesinin yapımını üstlenen TOKİ’nin göndermiş olduğu bir belge vardır. Belirtilen belge hastanenin neden geç açıldığını göstermektedir.

Kamu Hizmeti

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin herhangi bir firmaya yaptırmış olduğu üst yapı veya alt yapının geçici olarak kabulünden sonra süreç başlamaktadır. Burada TOKİ, 7 Haziranda yapı kullanım izni için başvuruda bulunmuş olduğunu belirtmektedir. Belediyenin 15 gün içinde belgeyi vermesinin gerekli olduğunu hatırlatıyor. Keyfi sebeplerle belediyeler, hizmetleri geciktiremezler. Belediye farklı bahanelerle sürekli olarak başka evraklar isteyerek , hizmetin bugüne kadar vatandaşa ulaşmasını engellemişlerdir’’ diye ifade etti. Bu durum Datça yatırım hedefi açısından önemlidir.

Yatırımda Sorunlar

TOKİ’nin 26 Mayıs 2016’da inşaatın geçici olarak kabulünü aldığını, 7 Haziranda yapı kullanma izni için belediyeye başvurulduğunu hatırlatılarak, belediye ise talebe 30 Aralık 2016’da cevap vermiştir. Aradan geçen 6 aylık süre zarfında, belediyenin bu hizmetin vatandaşa ulaşmasını engellemiştir. AKP il başkanlığı olarak Datça Belediyesi hakkında da suç duyurusunda bulunulacağını söyledi. Başkan daha sonra da beraberindekiler ile hastane binasını gezdi.

Gönenç Emlak Şirketi kriterlere uygun konuk yazarların makaleleri yayınlıyoruz. Emlak, Turizm, Spor, Ekonomi konulu yazılara yer veriyoruz.

Medya İrtibat: 0532 312 01 16

Datça Yatırım Hedefi

Bir yanıt yazın