Marmaris Turizmi ve Tatil

Marmaris Turizmi

Helena Karas Marmaris turizmi ve tatil bölge ekonomisinde can damarı olduğunu otuz yılda hızlı gelişmelerin tüm turistik kıyılarda yaşandığını açıkladı. Gayrimenkul piyasası birleşik su kapları benzeri birbiri ile iç içe geçmiş durumda görülüyor. Gönenç Emlak Şirketi 29 yıldır emlak sektörünün nabzını tutuyor. 25-30 yıl önce küçük balıkçı kasabası olan Marmaris gelişerek bugün turizm sektöründe dünyanın incisi oldu. Geçmişte geçim kaynağı süngercilik, balıkçılık, arıcılık, tarımsal uğraş ile sağlanırken, artık; nerede ise tamamen turizm sektörüne dayanıyor. Her yıl olduğu gibi Marmaris plajları sezonda konuklarını ağırlıyor. Marmaris Turizm piyasaya yönelik mal, hizmet üreten 45 alt gurup sektöre reel üretimle güç sağlıyor.

Birinci Jenerasyon

Bacasız ekonomi turizm, yöre halkının sosyal yapısını değiştirirken, eğilimleri, tercihleri de, hızlı değişim yaşadı. Sahiller yıldızlı otellerle doldu. Genellikle otellerin birinci dönem sahipleri, ağırlıklı olarak toprak sahipleri, müteahhitler oldu. Bu jenerasyon bize göre pek başarılı olamadılar. Kat karşılığı, yap sat ile para kazanan müteahhitler konut inşaatı yaparken, kazançlarıyla otel inşaatına girdiler, işletmeciliğine soyundular. Otelin inşaatı ile işletmesi ayrı mesleklerdir. Doktorluk , Avukatlık gibi farklı meslek olduğunu anladılar. Oteller satıldı. Çok az müteahhit bugün otel sahibi olarak varlığını koruyabildi. Toprak sahipleri de, otelci olmayı çok güçlükle sürdürebildi. Genellikle satışlar birbirini izledi.

İkinci Jenerasyon

İşini başında duran, araştıran, öğrenmeye istekli yerliler direndiler. çocuklarını kolejlerde, yurt dışında üniversite öğrenimi almalarını sağladılar. Şimdi ailelerinin sahip olduğu tesisleri yönetiyorlar. Vizyon sahibi, görgülü, dünyaya açık, profesyonellere iş yaptırıyorlar veya çocukları yönetimde. Dünya turistik tesis zinciri artık, Marmaris bölgesine ulaşmış, dünyanın her yerinden konuklarını ağırlamaktadır. Turizm sektörüne hizmet üretimi açısından, Türkiye ‘de nerede ise tüm marka işletmeler, firmalar Marmaris için hizmet veriyor. Zamanın sahil lokantaları lezzetlerini sunarken, dünya mutfağından yemekler usta aşçılar elinden çıkıyor. Ayni durum araç kiralama, reklamcılık, sağlık, eğitim, ulaşım ve benzeri hizmetlerinde de görülüyor.

29 Yıllık Gayrimenkul Danışmanlık  Şirketi

Gönenç Emlak Şirketi 01.01.1994 tarihinde kuruldu. Aralıksız olarak gayrimenkul sektörüne profesyonel hizmet vermeye devam ediyor. Bodrum, Fethiye sahil kuşağı hizmet alanımızdır. Marmariste emlak sektörü tuzim sektörü ile organik bağ içindedir. Kiralık satılık otel, apart, konut, villa, dükkan işyeri, tesis, arsalar, araziler pazarlama, alım-satım işimizdir. Kısaca; tüm satılık ürünleri genel anlamda turizm faaliyet şemsiyesi altında gerçekleşmektedir.

Medya İrtibat: 0532 3120116 – 0252 4133090

DMCA.com Protection Status

One Reply to “Marmaris Turizmi ve Tatil”

Bir yanıt yazın