Konut Kredisi Kullanımı

Konut Kredisi

Konut Kredisi Kullanarak Ev Sahibi Olmak

Gönenç Emlak Şirketi, konut kredisi kullanımı ev satışlarını arttırdı açıklamasını yaparak bu sürecin iyi yönetilmesi gerektiğini belirtti. Araştırmak, değerlendirmek, karar vermek, bu aşamalar özenle irdelenirse başarılı karar vermek mümkündür. Ev almak için gerekli parayı arayan insanlar çözümü bankalar tarafından sunulan konut kredilerinde buluyor. İnsanlara avantajlı gelen faiz oranları müşterilerine bankaların sunduğu bu krediler ile kira öder gibi ev sahibi olabilirsiniz. Evinizin sigorta yapılması konusunu kontrol ediniz. Krediden faydalanarak ev satın almak için gerekli adımları sizlere bu makalemizde açıklayacağız.

Kredi Kullanımı

İlk olarak krediyle ev satın almak isterseniz bir ev seçmeniz gerekiyor. Bunun nedeni konut kredisinin bankaların teminat istediği bir kredi türü olmasıdır. Banka, verilen borç karşılığında söz konusu evi bir süreliğine ipotek altına alır. ilk adım olarak söz konusu olacak evi seçmeniz gerekir. Neredeyse ev satıl alımında tüm bankaların sunduğu bir kredi türüdür. Burada bütçeye en uygun olan faizi sunan ve şartları en uygun olan bankayı bulup seçmek de oldukça zor bir süreç olmaktadır. Bunun için çeşitli sitelerde size en uygun faiz oranlarını listeleyen bazı siteler vardır. Siteler sizleri şubelerden teklif almak için gezmekten kurtarmaktadır. İşte ikinci adımımız teklifleri öğrenip bize en uygun olanını seçmek olacaktır.

Konut Kredisi

Diğer adımımıza geçecek olursak bu adım başvuru adımı olacaktır. Online başvuru yapma imkanınız bulunur. Fakat başvuru ön başvuru ismini alır, önce onay gerektirir. Onay işleminden sonra seçtiğiniz bankanın şubesine giderek ikinci başvuru yapmanız gerekir. İşlem sırasında istenen evraklar yanınızda olmalıdır. Başvuru yaptıktan sonra banka alacağınız evin ekspertiz değerini belirler. Almak istenen kredi ekspertiz değerine göre verilir.

İşlemler

Son adım ise, kredinizin onaylanması. Krediniz onaylandıysa ilk olarak belediyeye gitmelisiniz. Almak istediğiniz evin vergi borcunun olup olmadığını mutlaka öğrenmelisiniz. Borcu kapattıktan sonra Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nden öncelikle rayiç belgesi almanız ardından randevu alarak tapu işlemlerini başlatmanız gerekir. Görevli kişi gayrimenkulü inceleyip tapu için gerekli işlemleri başlatır. Tapuyu almak amacıyla tapu harcı ödemeniz gerekir. Harcın miktarı genelde evin satıldığı fiyatın yüzde 2’si kadardır.

Tapu alınca anlaşması yapılan satış bedelini satıcıya nakit olarak veya banka ile göndermeniz gerekir. Başta söylediğimizi son olarak tekrarlayalım. Önce araştırın. bilgi edinin, bilgilerinizi birbiri ile kıyaslayın, değerlendirin, kontrol ederek, istişare ile kararınızı veriniz. Acele etmeyin. Fakat seri hareket etmeniz önemlidir. Bol şanslar.

Medya İrtibat: 0532 3120116 – 0252 4133090

DMCA.com Protection Status

One Reply to “Konut Kredisi Kullanımı”

Bir yanıt yazın