Hazine Tarım Arazileri Kiralama

Tarım Arazileri

Hazineye Tarım Arazileri  Kiralama

Gönenç Emlak Şirketi Muğla çevresi hazineye ait tarım arazileri kiralama konusunda uygulanan model hakkında açıklama yaptı. Selimiye Emlak piyasasında nasıl müracaat edildiğine ilişkin sorulara yanıt verildi. Covid-19 tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ekonomik sosyal derin sarsıntı yarattı. Geriye dönerek baktığımızda kalkınmaya dönük projeler gerçekleştiriliyor ve sonuçlarının değerlendirildiği görülüyor. 2018 yılından beri uygulanan Milli Tarım Projesi benimsendi. Ülkemizin ihtiyaçları dikkate alınarak projeler geliştirilmektedir. Muğla çevresi bulunan hazine tarım arazileri kiralama konusunda başarılı  uygulamalar izlenmektedir. Gayrimenkul yatırımcıları uygulamaları yakından takip etmektedir.

Tarım Arazileri

Milli Tarım Projesi ve ekonomik kalkınmayı sağlayacak projeleri uygulamak için devletimiz hazine arazilerini kullanıma açmıştır. Devletten hazine arazisini kiralamayı isteyen yatırımcı ve girişimci bireyler ya da kurumlar, kiralamak amacıyla işlemlerin daha kapsamlı uygulamaktadır. Kiralama işlemini hayata geçirmek isteyen bireylerin altı ay gibi bir sürede müracaatları için gereken işlemler tamamladıktan sonra başvuruda bulunmaları gerekiyor. Aynı zamanda müracaat yapacak fertlerin üstünde ecri misil borçların bulunmaması gerekiyor. Bu koşul sağlandığı takdirde cari yıl ecri misil tutarının yarısı ölçü alınarak on yıla kadar kiralama işlemi gerçekleşir.

Gereken Koşullar

Devletimizin onaylamış olduğu Milli Tarım Projesi vasıtasıyla havza bazlı üretim modeline 2018 senesinde geçmiş bulunmaktadır. Bu model Türkiye verimli toprak ve arazilerini daha ayrıntılı kullanabilmesini sağlar. Çiftçinin gereksinimi baz alınarak değil ülkenin ihtiyaçları baz alınarak ekim biçim modeli oluşturmanın önü açılmıştır. Uygulanan model için gerekli makamlar ülke topraklarını bölgelere ayırmıştır. Yapılan sınıflandırmaya sonucu hangi il ve ilçede çiftçinin ne ekerek daha çok verim sağlayacağı belirlenmiştir. Devletin sunduğu kiralama hizmetinden yaralanabilmek üzere yapılması gerekenler ve koşullar şunlardır;

• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
• Çiftçi olmak. Aile lideri olmak.
• Toprağı ya da yeterli toprağı olmamak.
• En az üç yıl müracaat yapılacak bölge ya da belde de ikamet etmek.

Kullanım Amaçları Nelerdir?

Bu ekonomik kalkınma projesi üzerinde merak edilen pek çok soru oluştu. Selimiye satılık arsa arayan yatırımcılar ayni zamanda hazine arazileri konusunda firmamızdan talepte bulunmaktadır. Model ülkemizi kapsamaktadır. Ekonomik kalkınmayı sağlayan ayni zamanda ülke ihtiyaçlarını bilinçli ve daha verimli biçimde sağlamak için hazırlanan proje kapsamında kiralanan arazilerin kullanılmasıdır. Nitekim hangi hedef doğrultusunda kullanılacağı önemli sorular arasındadır. Bu arazilerin kullanım koşulları; Tarım ya da hayvancılık ve ticari amaçlarla spor, sosyal kaliteli amaçlar ve balıkçı barınağı yapmak ve diğer benzeri amaçlar olabilir.

Kiralanabilecek araziler

Kıyı kanunu kapsamında bulunan yerler, Yüksek Eğitim kurumlarına ait taşınmazlar. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul ya da kurumlardaki kantin, açık alan, salon ve benzeri yerler olarak belirtebiliriz.

 İrtibat : 0532 312 01 16

Hazine Tarım Arazileri

One Reply to “Hazine Tarım Arazileri Kiralama”

Comments are closed.