Gönenç Emlak Bilgi Bankası

Gönenç Emlak

Emlak Şirketi

Gönenç Emlak Bilgi Bankası yazarları tarafından gönderilen gayrimenkul danışmanlığı konulu içeriği yararlı olabileceği düşüncesiyle paylaşıyoruz. Bize göre danışman her şeyden önce konusunda uzman düzeyinde bilgi sahibi olmalıdır. Zaten işi özünde bilgi üzerine inşa edilmiş olan alışveriş süreci yönetimidir. Ne denli bilgi, birikim, deneyim, vizyon sahibi olursa o kadar başarılıdır. Dünya sürekli değiştiği için bu değişime uymak gereksinir.

Pazarlama

Binlerce ziyaretçiyi konuk eden resmi web sitemiz gonencemlak.com.tr tüm kodları yeniden yazılarak 16 yılda üçüncü defa yenileniyor. Sürekli değişen teknolojik gelişmelere uygun yayınlamak ilkesine göre çalışıyoruz. Verilen hizmetin kalitesi emlakçının değerini belirler diyelim. Gayrimenkul pazarlama modern yöntemleri kullanılarak verilen çalışma istenilen başarıya ulaşmada tarafları mutlu etmiştir.

Emlakçılık Eğitimi Önemlidir!

Gelişen ve değişen dünyada, bilgisayar teknolojisinin bütün alanlarda olduğu gibi emlakçılıkta da yaygınlaşmasından sonra eski usul devam eden çok az emlakçı kaldı. Son zamanlarda Türkiye’de, emlakçılıkta, güven, profesyonellik, kalite, müşteri memnuniyeti ilkelerine önem verilmektedir. Ülke olarak, her konuda olduğu gibi, emlakçılık mesleğinde de insanlar kendini geliştirmeye, eğitim almaya ve kendi başarısının aslında müşteri memnuniyetinden geçtiğinin bilincinde varmış durumdayız. Elbette her ülkede olduğu gibi bizde de alt yapısız, tepeden inme şekilde kurnazca ve kolay yoldan başarıyı yakalamak isteyenler uzun vadede hüsranla sonuçlanacak bir girişim içinde olmaktadır.

Danışman Ne Yapar Veya Yapmaz

Başarılı bir  müşavir, pencereye, balkona ilan asmak, yer gösterme hizmeti ile gazete veya internet üzerinden  ilan vermekten öteye geçerek başarıyı yakalayabilir. Ancak bazı emlakçılar aldığı ücreti, verdiği hizmet karşılığında aldığını, alıcılara ya da satıcılara ispat edemediği için, gayrimenkul pazarında, kendisini ayakta kalmaya çalışıyor. Peki ama niçin? Mal sahibi ile sözleşme yapılmaz, gayrimenkul satın alacak kişilere ev gösterme belgesi imzalatılamaz ise, sonuç hüsran olabilmekte, kazanmayı düşünürken kayıplar yaşanabilmektedir.

  • Emlakçılıkta eğitim oldukça önemlidir. Bunu anlamaz, emlakçılığın hizmet, emek işi olduğuna kendimiz inanmazsak, bu meslekte yol almamız pek de mümkün değildir.
  • Emlakçının zamanı değerlidir, işi yalnızca yer göstermek değildir.
  • Gayrimenkul danışmanı, taşınmazı diğer emlakçıdan daha yüksek fiyata satabileceğini söylemez. Fiyatların gerçekçi olmayan bir yaklaşımla şişmesine, piyasada tıkanıklığa sebep olmaz.
  • Mülkün fiyatını belirleme işini satıcıya bırakmaz. Çünkü kendisi piyasa şartlarını bilir ve satılabilir fiyatı uzman emlakçı belirler.
  • Alıcı ile satıcı psikolojisini, mevcut durumlarını anlar.
  • Piyasaların düşüş zamanlarında, satılık ile kiralık birçok gayrimenkul bulunduğunu bu nedenle, fiyatların düşeceğini, bunu fırsata çevirmeyi bilir. Emlakçı krizle baş etmeyi bilir.

Eğitimli emlakçı mülkün fiyatını yalnızca metrekare olarak değil, yapısal özellikler, mevki ve pazar analizi ile değerlendirmeyi bilir. Eğitimli emlakçı kanunu, tapu işlemlerini ve ilgili mevzuatı bilir. Her meslekte olduğu gibi, emlakçılıkta da vergi vermeden, stopaj ödemeden, dükkan açmadan yalnızca bilgilerin taklit edilerek, hiçbir gider kalemi ödemeden bu mesleği yapmaya çalışanlara karşı, bu mesleğin önemini anlatalım.

Medya İrtibat: 0532 3120116 – 0252 4133090

Gönenç Emlak

DMCA.com Protection Status

Bir yanıt yazın