Tatil Fırsatı

Yerli ve yabancıların ortak görüşü bölgede özellikle sahile yakın satılık ev alanlar ömür boyu Marmaris tatil fırsatı kazanmış olur yönündedir. Son yıllarda yerli yabancı emekliler güney sahillerine göç ediyorlar. Özellikle yaşanan salgın sonrası sahillerde yaşam isteği güçlü talep oluşturdu. 30 yıl önce ancak 6.000 olan yerleşik nüfus sayısında 100.000 çoktan aşıldı.

Marmaris Yaşam

Genel anlamda tatil denilince akıllara ilk gelen şey şüphesiz öncelikle deniz, kum ve güneştir. Doğası, antik kentleri, koyları, yöresel yemekleri, kumsalı ile tam bir cennet köşesidir. Aslında ülkemizin sahil kentlerinin çoğunluğu böyledir. Ama ilçemiz daha farklı, başkadır. Mesela balıkçı kasabamıza kadar gelerek Turunç reçeli yemeden dönmek olmaz. Tekne turlarına katılmadan tatiliniz eksik sayılır. Sahil lokantalarında balık yemeden olmaz. Elbette bütçenize göre muhtelif seçenekleri değerlendirebilmek mümkün. Bunun gibi pek çok şey ilçeyi diğerlerinden farklı kılmaktadır. Otel yanı sıra, çok kişinin yaptığı gibi ev kiralayabilirsiniz. Bunun için ise emlak şirketleri veya turizm bürolarından yetkililer ile görüşüp ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Piyasada yeni moda olan günlük kiralık evler alternatiftir.

Marmaris Tatil Fırsatı

Tatilinizi burada geçirmeye karar verdiyseniz öncelikle muhteşem koylarını görmeniz önerilir. En azından bir kez de olsa kıyı lokantalardan birinde taze balıklardan yemeyi denemelisiniz. Farklı seçenekler olarak bulunan dinlence yerlerinde çay, kahve içerek manzaranın tadını çıkarmanızı öneririz. Selimiye, Turunç, İçmeler, Bozburun, Kumlubük, Bördübet , Çiftlik Cennet Adası kesinlikle görülmesi gerekenler yerler arasında olmalıdır. Tatil denilince sadece adını saydığımız koyları görmek için bile ilçemize gitmek seçilebilir. Buralarda hem piknik yapabilir, denize girebilir, doğayla baş başa kalabilirsiniz. Tekne turlarını unutmamak gerekir. Birden fazla tekne turu düzenleyen firmalardan birisini seçerek, ayrıca denizden keyif alma şansını yakalayabilirsiniz. Muhtemelen beldemizi daha çok seveceksiniz.

Görülmesi Gereken Diğer Yerler

Tatil söz konusu olunca akıllara hemen ören yerleri, müzeler gelir. Eğer tarih tutkunu iseniz İbrahim Ağa Cami, Hafza Sultan Kervansarayı, Marmaris Kalesi, Halıcı Ahmet Urkay Müzesi, Marmaris Müzesi, Taşhan Kemerli Köprüyü mutlaka ziyaret etmelisiniz. Kültürel anlamda bize çok şeyler katabilecek bu tür yerleri gezmek insana büyük keyif vermektedir. Sonuç olarak İlçemiz; başlı başına tarih barındıran, doğası ile insanın başını döndüren, denizi ile insanı kendine çeken nadir yerlerden birisidir. Böylesine güzel ilçede zamanı geçirmek için, daha ekonomik seçenek olan ev kiralamayı düşünebilirsiniz. Peki nasıl ev kiralayabilir veya satın alabilirim diye dert etmeyin. Çünkü İlçede 29 yıldır Gönenç Emlak gibi tecrübeli emlak danışmanlık şirketi var. Danışmanız kazanç olur. Dileriz tatiliniz keyifli olsun.

Marmaris Haber Yazarlar
İrtibat: 0532 312 01 16

2 Replies to “Marmaris ve Tatil”

Bir yanıt yazın