Marmariste Kiralık Ev

Kiralık Ev Fırsatı

Gönenç Emlak Şirketi Marmariste kiralık ev portföyünden site içinde 3+1 dubleks konut hakkında uygun fiyat ve koşullarla kiraya verileceği açıklaması yaptı. Ancak, açıklamanın kısa süre sonrası konutun kiralandığı bildirildi. Kiralık konut arayanlar için maalesef ev bulma sorunu devam ediyor. Daha doğrusu makul fiyatlarla kiralık ev bulmak çok zor. Aylık kirası 15.000-TL seviyesinden başlayan konutlar bulmak mümkün.

Armutalan Kiralık Konut

Kiraya verilen  evin özellikleri ve kiralama koşullarını rayiç öğrenme açısından belirtelim. Yaz kış ailelerin yaşadığı Marmaris merkeze yakın, yüzme havuzlu site içindeki konut, her yıl yenilenecek kira kontratı düzenlenerek uzun süreli kiralanabilecek. Aylık kirası 9.000-TL. Ancak; kira tutarı yıllık peşin isteniyor. Ayrıca sitenin aylık aidat tutarı 500-TL’nin resmi yönetim hesabına ödenmesi gerekiyor. Mülk sahibi depozit verilmesinin gelenek haline geldiğini, gayet tabii olarak hatalı kullanımdan doğan eksiklik, hasar vs. var ise, buradan karşılanacağı belirtiliyor. Marmaris kiralık ev su ve elektrik aboneliklerinin kiracı adına yapılması koşulu ifade ediliyor. Tahliye taahhütnamesi noterlikten verilerek her yıl yasal artış yapılarak işlemin yenilenmesi, uzun süreli konaklamanın yapılması mümkün olabiliyor.

Kiracı Profili Fiyatın Önüne Çıktı

Son yıllarda kiracı, kiraya veren arasındaki sorunları artması, buna karşın yargılama sürecinin çok uzun sürmesi nedeniyle, ev sahipleri kendilerini koruyacak yasal tedbirler almaya başladılar. Kiracının kira ödememesi gibi benzeri nedenlerle açılan davaların 15-16 ay gibi süreleri bulması üzerine, kısa zamanda dava sonuçlanması için, tahliye taahhütnamesini her ev sahibi ister oldu. Kiracılar da, fiyat üzerinde anlaştıktan sonra, bankadan kredi çekerek ödemeyi yapıyor. Her ay kira ödemesi yapar gibi, bankaya kredi taksiti ödeniyor. Yaşam her şart altında geçici de olsa çözüm üretiyor.

Konut Kiralamada Yasal gelişmeler

Tahliye taahhütnamesi kiracıyı tahliye etmek için %100 garanti değil. Herhangi gerekçe ile dava açılamıyor. 01 /Eylül/ 2023 tarihinde başlayacak olan arabulucu sistemi uygulaması yaşanmadan dava açılamıyor. Ev sahipleri 5 yıl dolmadan rayiç tespit davası açamıyor. 10 Yıl dolduktan sonra herhangi gerekçe olmaksızın tahliye yolu mülk sahipleri lehine mümkün. Bir yıl geçerli olan %25 kira artış sınırlaması kiracı lehine yaşandı. Ancak yüksek enflasyon koşulları karşısında çözüm olmayacağı izleniyor. Konut sahiplerinin yeni modeli evini günlük kiralama sistemi içine almak. 3 gün veya bir hafta kiraya verdiğiniz evden kiracı çıkmakta diretirse, avukat, mahkeme, icra süreci yerine polis çağırarak  sorun hemen çözülüyor. Marmaris emlak piyasasında model hızla yaygınlaşıyor.

İrtibat: 0532 312 01 16

Marmariste Kiralık Ev

2 Replies to “Marmariste Kiralık Ev”

Bir yanıt yazın